Anasayfa Güzellik Önerileri Tırnak kırılmasını önlemek için ipuçları

Tırnak kırılmasını önlemek için ipuçları

Tırnak kırılmalarının ardında yatan 8 neden

Tırnaklarla ilgili gözümüzle görebildiğimiz şeylerin dışında bilmemiz gereken daha çok şey vardır. Gerçekte, olay tırnakların yüzeyinde görünenden ibaret değildir. Bu yüzey aslen tırnaklarınızın en derinindeki tırnak matriksinizden (kütiküllerin altındaki sağlıklı tırnak uzamasını sağlayan canlı yapı) temelini alarak büyür. Evet, tırnaklarımızda aslında oldukça karışık bir sistem var- ve evet, tırnaklarınız artık çok-da-seksi-değil statüsüne gelmişse bu konudan sorumlu olan birçok şey var. Şimdi sizle bunlardan 8 tanesini incelemek istiyoruz.

1.Demir eksikliğiniz var.

Kokav ya da depresif tırnaklar (sanki bir kaşığın içi şeklinde olan tırnaklar) kansızlık ya da demir eksikliği kaynaklı olabilirler. Demir taze oksijen yüklükırmızı kan hücrelerini tırnak matriksinize taşıyan hemoglobin adlı bir molekülün oluşumunda görevlidir. O olmadan tırnaklar sağlıklı büyüyemez.
Çözüm: Eğer tırnaklarınızda içe göçükler görüyorsanız, bir kan testi yaptırmak için doktora gidin.

2.Durmamacasına bilgisayarda ya da telefonda yazı yazıyorsunuz.

E-mail atarken ya da mesaj yazarken çıkan o tıkır-tıkır seslerini biliyorsunuz? Bunu yaparken yalnızca çevrenizdeki insanların sabrını zorlamıyorsunuz, tırnaklarınıza da zarar veriyorsunuz. “Eğer tırnaklarınız sürekli olarak bilgisayar klavyesiyle ya da akıllı telefonunuzun ekranıyla temas halindeyse, bu tırnaklarınızın ayrılmasına, kırılmasına ve güzel görünümlerini kaybetmesine yol açar.
Çözüm: Tırnaklarınızın üst kısmında çok az oranda beyaz kısım bırakarak törpü yapın ya da o şekilde kesin. (Ancak yine de tırnak etlerinizin ortaya çıkmamasına dikkat edin.) Böylece tırnaklarınızla değil parmaklarınızla yazı yazmayı başarabilirsiniz )

3.Yalnızca sabahları losyon sürüyorsunuz.

Şimdi biraz gerçekçi olalım hanımlar. Hepimiz ellerimizi yıkadıktan sonar losyon kullanmak zorundayız. Su cildi kurutur, ve eğer kütiküllerin altındaki deri kurursa, onun altındaki matriks de kurur. Bu da tırnaklarınızın ayrılmalara, kırılmalar ve çatlamalara karşı savunmasız kalmasına sebep olur.
Çözüm: Hızlı emilen bir losyon alıp gün içinde uygulama yapmalısınız. Özellikle de tırnak matiksi dışındaki bölgeye özel dikkat göstererek, tırnak kütiküllerinden başlayıp parmağınızın ikinci boğumuna gelene kadar güzelce uygulama yapmalısınız.

4.Ojeyi tırnaklarınızda çok uzun sure bırakıyorsunuz.

Bütün ojeler tırnak tabanındaki nemi emen kurutucu maddeleri içerir ve böylece tırnakları zayıflatır. Bu kurutucu etki oje kurur kurumaz ortadan kalkmamakta ne yazık ki. Bütün tehlikeli kurutucu kimyasalları (solvent tolyen, dibutil oftalat vs.) içeriğinde es geçen ojeler bile yine de içinde potansiyel olarak kurutucu ve irrite edici maddeler barındırabildiğinden tırnaklarınızı hala kurutabilir.
Çözüm: Sürdüğünüz ojeyi en geç beşinci gün çıkarmalısınız.

5. Tırnak koruyucusu sürmeyi abartıyorsunuz.

Sürekli tırnak koruyucu sürerek en doğru şeyi yaptığınızı düşünüyorsunuz ama hiç bu kadar yanılmış olamazdınız. Adıyla zıt bir şekilde, tırnak koruyucu kullanmak tırnak bakımında yapmanız göreken en hayati şey değildir – eğer bu maddeyi tırnaklarınıza direk olarak sürerseniz, içindeki etil asetat ya da butyl asetat gibi kimyasallar tırnak tabakanızı eritecek, tırnaklarınızı zayıflatıp daha kırılmaya meyilli hale getirecektir.
Çözüm: Güzellik salonlarındaki uygulamalarla çelişecek, ancak b,ze güvenin. Oje sürmeden once tırnaklarınıza bir miktar losyon sürün. “Losyon tırnaktaki mikroskobik boşlukları doldurur ve nemlendirir, böylece ondan sonar sürdüğünüz şeylerden dolayı zarar görmez hale gelir.” (Marmur) Losyonu sürün, biraz kurumasını bekleyin, fazlasını alın ve normal şekilde ojenizi sürün.

6. Kütiküllerinizi bir türlü rahat bırakmıyorsunuz.

Lütfen artık o kütikülleri rahat bırakın… Tırnak etrafındaki o deriler tırnağınızın kendisi ve cildiniz arasındaki koruyucu kalkanlık görevini üstlenir. Tırnakları sudan, bakteriden ve dokunduğunuz her ne varsa ondan korur. Kütikülleri kesmek bu kalkanı ortadan kaldırmak demektir ve tırnak diplerinin su almasına sebep olarak enfeksiyonlara da ortam hazırlar.
Çözüm: Kütikülleri duş aldıktan sonar bir bez yardımıyla yavaşça geri itebilirsiniz – kütikül kesmek yasak!

7. Yeterince destekleyici vitamin kullanmıyorsunuz.

Güzellik için vitamin kullanmanın saçma olduğunu düşünebilirsiniz ancak bir B vitamin türü olan biotinin tırnak ve saç güçlendirici bir şey olduğu artık kanıtlanmıştır. Kozmetik Dermatoloji Dergisinde yayınlanan resmi bir çalışma günde 2.5 mg biotin alımının tırnakları güçlendirdiğiniz ve 6-9 ay içinde tırnak kırılmalarını ortadan kaldırdığını göstermiştir.Her ne kadar protein yetmezliği nadir olsa da eğer tırnaklarınız üst kısımlardan dökülüyorsa ve dış kısımlarda uzun çizgiler belirdiyse biotin size yardımcı olabilir.
Çözüm: Stern, günde 2.5 mg biotin kullanımını öneriyor. Sadece sabırlı olun ve birkaç ay bu uygulamayı düzenli olarak devam ettirin. Ve biotin alımına başlamadan once doktorunuzla konuşmayı unutmayın.

8. Oje çıkarıcınızı alırken yeterince seçici davranmıyorsunuz.

Eğer benzin ve saf alkol evlenseler ve çocukları olsa, bu çocuğun aseton gibi kokacağını biliyoruz.Yani, asetonların tırnaklarınız için sağlık tonikleri olmadığı çok net. Aseton size kırılmış ve çatlamış tırnaklar bırakan geleneksel biro je slime aracıdır. Aseton içermeyen oje çıkarıcılar bile içindeki çözücüler sebebiyle oldukça kurutucu olabilir.
Çözüm: Soyadan yapılmış, aseton içermeyen, besleyici yağlarla dolu oje çıkarıcılardan alın.

Tırnak kırılmalarına karşı uygulanabilecek ipuçları

1)En yaygın kullanılan yöntemlerden biridir. Eğer tırnaklarınızı iki yöne doğru törpülerseniz, tırnak diplerine fazlaca yüklenmiş olursunuz ve bu da tırnak kırılmalarına sebep olur. Biliyorum, başta tek yöne doğru tırnak törpülemek biraz garip hissettirecek, ama bana güvenin, bu yöntem tırnaklarınızı daha güçlü, daha sağlıklı hale getirecektir.

2)Tırnaklarınız her zaman boyalı olmalı. Bir diğer test edilmiş formül de tırnaklarınıza koruyucu, parlatıcı ya da direk oje sürmektir. Böylece tırnaklarınız çevresel hasarlardan korunmuş olur. Tırnakların bir şeyle kaplı olması onları güçlendirecek ve temizlik yapma, çmaşır yıkama gibi işler yaparken kırılmalarını önleyecektir.

3) Tırnaklarınız ıslakken iş yapmaktan kaçının. Eğer tırnaklarınız ıslaksa özellikle de tırnak cilası sürdükten sonraki bir saat içinde ağır işler yapmayın. Islak tırnaklar özellikle daha kırılgandır ve kuru tırnaklara göre kırılmaları daha kolaydır.

4) Düzenli olarak tırnak bakımı yapın. Nasıl saçınıza, yüzünüze ve vücudunuzun diğer bölgelerine bakım yapıyorsanız, tırnaklarınızın da düzenli olarak aynı şekilde bakım yapmanıza ihtiyacı var. Çevresel faktörler, oje uygulaması ve benzeri sebepler yüzünden tırnaklar kurur ve sertleşir. Bu durumda yapmanız gereken etkili bir tırnak nemlendiricisi kullanmak ve bir gece tırnaklarınızı o nemlendirici uygulanmışken bekletmektir. Böylece tırnaklar nemlenir, tırnakların yapısı pürüssüzleşir, daha sağlıklı ve güçlü görünürler.

5) İyi bir tırnak makası kullanın. Çoğu kadın marketten ucuz ve işlevsiz tırnak makasları alıp bunları kullanarak tırnak sağlıklarını kaybetmek gibi daha büyük bedeller ödüyor. Olayın pahalı ya da ucuz tırnak maskasında değil, kalitelisinde olduğunu unutmayın. Kaliteli bir tırnak makası tırnaklarınıza düzgünce şekil verir ve bunu bir seferde yapmanızı sağlar. Herhangi bir tırnak tabakası ayrışması olmaz. Dolayısıyla paranızı kaliteli bir tırnak makası almak için kullanın.

6)Tırnaklarınızı bir araç gibi kullanmayın. Çoğunuz tırnaklarınızı bir kağıdı yapıştığı yerden sökmek için, bir vidayı yerinden çıkarmak için, ya da kulaklarınızı temizlemek için kullanmış olmalısınız. Lütfen, bunun gibi işleri yaparken tırnaklarınızı kullanmayın çünkü bu tırnaklarınızı kırılmaya daha müsait hale getirir.

7) Asetonu tırnağın üstünde bekleterek uygulayın. Çoğumuz asetonu pamuğa döküp tırnaklarımızı sertçe ova ova oje çıkarmaya çalışıyoruz. Bu sertçe ovalama işlemi tırnakları zayıflaştırabileceği için lütfen yapmaktan kaçının. Onun yerine asetona batırılmış bir pamuk parçasını tırnağın üstüne koyun ve orada bekletin. Birkaç dakika içinde oje aseton tarafından çözülmüş olacaktır. Daha sonra da nazikçe ovabilirsiniz.

Bunlar da ilginizi cekebilir

Yorum yok

Yorum yaz